Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kakaom, soľou a cukrom. Pridáme žĺtok, maslo a pastu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a povykrajujeme pomocou formičiek na vykrajovanie. Pečivo poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v menšom hrnci rozmiešame prášok matcha v smotane. Smotanu privedieme do varu a nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu stáť, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí, a potom vmiešame pastu. Krém necháme vychladnúť a zhustnúť. Následne ním zlepíme linecké pečivo.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie