Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľahávame cukor. Pridáme žĺtky, olej, kôru a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vo forme vychladnúť.
Na prípravu krému vložíme do kastrólika černice a zohrejeme ich. Pridáme med alebo javorový sirup. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame kyslú smotanu s ricottou a vanilkovou pastou. V kastróliku zmiešame Vega gél s vodou a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a ihneď vmiešame do krému. Nakoniec vmiešame vychladnuté černice, nalejeme na korpus vo forme, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou a černicami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie