Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanú čokoládu a mlieko a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a krémom z lieskových orieškov na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Náplň rozdelíme na dve časti korpusu a korpusy zlepíme k sebe.
Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom. Odoberieme 1 PL šľahačky do mikroténového vrecka a odložíme. Zvyšnou šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Rožtek vrecka odstrihneme a zo šľahačky vytvoríme nos.
Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapočku a mašle na vrkoče. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla namočeného do polevy vytvoríme pehy. Cukor zafarbíme červenou farbou a nanesieme na tortu ako líčka.
Tortu odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie