Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 7 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme lekvár s tvarohom, mascarpone, kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajcia a ešte asi 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu položíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ešte ďalších 60 minút.
Cheesecake necháme vychladnúť.
Na ozdobenie zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a vychladnutý cheesecake potrieme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie