Na prípravu náplne uvaríme zo Zlatého klasu, mlieka a cukru hustý puding. Odstavíme a vmiešame do neho maslo. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.
Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche prepracujeme a pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 40 × 25 cm. Puding rovnomerne rozotrieme na plát, posypeme čokoládovými kúskami a zrolujeme. Ostrým nožom nakrájame na 8 rovnakých dielov, ktoré poukladáme do formy vyloženej papierom na pečenie reznou stranou nadol. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 20
minút kysnúť.
Potom povrch pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ešte horúci koláč potrieme rozpusteným maslom a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie