Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou a rascou. Pridáme syr, mlieko, olej a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste vykysnúť.
Na prípravu náplne najemno nakrájame cibuľu a slaninu a na oleji orestujeme. Odstavíme, vmiešame pokrájané rajčiny a petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm. Na povrch obdĺžnika nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Pláty zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie reznou stranou nadol. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Potom potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme tekvicovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá