Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, soľou, droždím a kváskom. Pridáme vajcia, žĺtok, vodu, korenie a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.
Na náplň nakrájame cibuľu nadrobno a orestujeme na oleji domäkka. Odstavíme, osolíme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche krátko premiesime a pomocou váľka vyvaľkáme na obdĺžnik. Na cesto nanesieme rovnomerne cibuľu a zarolujeme. Prenesieme do olejom vymastenej formy, zakryjeme fóliou a necháme ešte asi hodinu kysnúť.
Povrch potrieme pomocou štetca alebo peirka belkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút. Potom zakryjeme alobalom a ešte asi 10 minút dopečieme, kým chlieb nebude mať požadovanú kôrku.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá