Na prípravu korpusu formičkou na vykrajovanie z oblátok povykrajujeme kolieska.
Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme asi 5 minút za stáleho miešania cukor s vodou, kým sa nevytvorí sirup.
Želatínové plátky namočíme do rumu napučať. Potom ich vo vodnom kúpeli rozpustíme (nevaríme).
Na snehovú hmotu vyšľaháme sneh z bielkov za postupného pridávania práškového cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Do snehu zašľaháme horúci sirup a šľaháme, kým sneh trochu nevychladne. Potom zašľaháme rozpustenú rumovú želatínu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na kolieska z oblátok nastriekame kopčeky a odložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do misky a vmiešame do nej olej. Kopčeky opatrne máčame v poleve a posypeme kokosom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie