V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielka s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cukrárske vrecko naplníme snehom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme požadované číslice. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na povrch číslic.
Povrch ozdobíme ovocím, lístkami mäty a zdobením.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie