Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou a cukrom. Pridáme žĺtky, olej, mlieko a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Chlebíček necháme vychladnúť.
Po vychladnutí chlebíček pozdĺžne prekrojíme a potrieme citrónovým krémom.
Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom pomocou lyžice vytvarujeme na chlebíčku pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie