Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Prvý plát položíme na vymastený plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Rovnakým spôsobom upečieme druhý plát.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame 250 ml mlieka so žĺtkami, pudingom a múkou a nalejeme do 750 ml vriaceho mlieka. Uvaríme krém a necháme ho za občasného miešania úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Po častiach do masla zašľahávame vychladnutý krém. Náplň rozotrieme na jeden plát a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutú náplň a rozotrieme.
Druhý plát nakrájame ostrým nožom na 24 dielov. Opatrne naukladáme na múčnik a odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme cukrom a nakrájame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie