Na prípravu marmelády vložíme do veľkého hrnca filetky z pomarančov a citrónov. Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Pridáme zvyšok cukru, vanilínový cukor, kyselinu citrónovú, citrónovú kôru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme levanduľu a odstavíme.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL čerstvo uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí marmeláda málo tuhá, vmiešame ešte 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzatvoríme viečkom, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Šúpanie citrusov na dieliky: ostrým nožom orežeme po celom obvode pomarančovú a citrónovú kôru až na dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme plátky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie