Na prípravu cesta v mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne zľahka zamiešame dohladka. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Krém uvaríme z 3 Zlatých klasov ale iba s 1 litrom mlieka, cukru a vanilkového cukru podľa návodu na obale. Odstavíme a ihneď vmiešame nalámanú polevu a miešame do úplného rozpustenia. Za občasného miešania necháme krém úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý krém zo Zlatého klasu a šľaháme dohladka.
Korpus necháme vo forme a povrch potrieme džemom. Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a rozložíme na korpus. Náplňou prekryjeme banány, uhladíme a odložíme do chladničky.
Pred podávaním poprášime kakaom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie