Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Pridáme žĺtky, vajcia, kôru a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. Z 2/3 cesta vyvaľkáme pomocou váľka plát s Ø 26 cm a vložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do neho pomocou metličky vmiešame čokoládu a vajcia. Náplň nanesieme na plát vo forme a uhladíme. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme opäť plát s Ø 26 cm a položíme ho opatrne na náplň.
Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka bielkom. Pomocou vidličky vytvoříme mriežku a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Tortu necháme vo forme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie