Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, kakaom, cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a muškátovým orieškom. Pridáme polevu rozpustenú podľa návodu na obale, mlieko a maslo a vymiešame dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Potom na pomúčenej pracovnej ploche do cesta zapracujeme nasekanú polevu. Cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov a vytvarujeme valčeky, ktoré vložíme do vymastených a múkou vysypaných hrnčekov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Buchtičky necháme asi 10 minút vychladnúť. Potom ich opatrne vyklopíme.
Na prípravu polevy v miske vymiešame práškový cukor s kakaom a vodou dohladka. Pomocou štetca alebo pierka povrch buchtičiek potrieme a posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie