Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a cukrom. Pridáme mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.
Na náplň v mise zmiešame najemno nastrúhaný marcipán, müsli, väčšiu časť čokoládových kúskov a vajce.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Na plát rovnomerne nanesieme náplň. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.
Povrch slimákov potrieme pomocou pierka rozšľahaným vajcom a posypeme zvyškom čokoládových kúskov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie