V kastróliku privedieme smotanu do varu. Odstavíme a nalámeme do nej polevu. Pridáme maslo a krém z lieskových orieškov a vymiešame dohladka. Zmes prelejeme do vyššej nádoby a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a polovicu polevy nalejeme na dno formy. Odložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť.
Vychladnutú zmes vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni. Nanesieme
do formy na stuhnutú polevu a uhladíme. Opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Zvyšnú polevu opäť rozpustíme, nalejeme na povrch zmesi a uhladíme. Necháme v chladničke dôkladne aspoň hodinu stuhnúť.
Vzniknutú hmotu vyberieme z formy, odstránime fóliu a nakrájame ostrým nožom namáčaným v horúcej vode na malé trojuholníčky. Pralinky uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie