Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, sódou a trstinovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme olej, vodu a šťavu s vanilkovým cukrom. Tekutú zmes pomaly lejeme do sypkej a spolu vyšľaháme. Cesto nanesieme do vymazanej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie.
Na prípravu krému nalejeme do kastróliku vodu, pridáme kokos, trstinový cukor a šťavu a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Crème Olé vyšľaháme s kokosovou smotanou elektrickým ručným šľahačom a krátko zašľaháme vychladnutú kokosovú zmes. Krémom potrieme povrch torty.
Posypeme čokoládou alebo kokosom a dozdobíme ovocím a mätou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie