Na prípravu 1. cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej a vodu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu 2. cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej, vodu a farbu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu sirupu v kastróliku asi minútu povaríme cukor s vodou. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a pridáme obe arómy a šťavu. Oddelíme 1/3 sirupu a zvyšný sirup zafarbíme farbou.
Na potretie v miske zmiešame džem s toppingom. Ak džem obsahuje zrniečka, tak ho pred zmiešaním prepasírujeme.
Vrstvíme korpusy: prvý kakaový korpus navlhčíme nezafarbeným sirupom a potrieme polovicou čokoládového džemu. Zafarbený korpus navlhčíme zafarbeným sirupom z oboch strán. Potrieme zvyšným džemom a nanesieme druhý kakaový korpus navlhčený nezafarbeným sirupom. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a potrieme ňou povrch. Na polevu nanesieme topping a špajdľou vytvoríme mozaikový efekt. Nakoniec posypeme kakaovými bôbmi a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie