Na prípravu korpusu necháme 2 polevy rozpustiť podľa návodu na obale. Čokoládové lupienky jemne rozdrvíme valčekom a vmiešame spolu so zmäknutým maslom alebo margarínom do 1 a ½ balíčka rozpustenej polevy (polovicu jednej polevy odložíme nabok na dozdobenie torty).
Na podnos s papierom na pečenie alebo s tortovou krajkou položíme kruhový okraj otváracej tortovej formy, nanesieme dovnútra čokoládovú zmes a pomocou lyžice ju rovnomerne rozotrieme a pevne pritlačíme ku dnu. Odložíme do chladničky.
Na prípravu náplne namočíme želatínu do studenej vody. Tvaroh dobre premiešame s jogurtom, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme ananás aj so šťavou. Želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami ochuteného tvarohu a potom vmiešame do zvyšku tvarohovej hmoty.
Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohovej hmoty. Tvarohovú náplň rozotrieme na čokoládový korpus a uhladíme povrch. Tortu odložíme asi na 1– 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme a odstránime formu.
Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a povrch torty ozdobíme. Dozdobíme čokoládovými lupienkami a polevou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty