Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a postupne pridávame cukor zmiešaný s trstinovým cukrom. Potom opatrne vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobom, mandľami a čokoládou. Pomocou 2 kávových lyžičiek tvoríme hrudky vo veľkosti vlašského orecha na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 130 °C
Teplovzdušná rúra: 110 °C
Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a vychladnuté pečivo postriekame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie