Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechmi, kakaom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto uhladíme na dno a okraje vymazanej formy. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Korpus potrieme rovnomerne džemom a vložíme do chladničky.
Na prípravu náplne uvaríme BB puding s mliekom, vanilínovým a trstinovým cukrom. Odstavíme a do horúceho krému nalámeme čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame rum, nalejeme na korpus a uhladíme. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním povrch koláča dozdobíme malinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie