Na prípravu cesta v kastróliku rozpustíme maslo s cukrom a čokoládou. Potom pridáme mandle, vlejeme do misy a vymiešame do vychladnutia. Pridáme soľ, žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do cesta.
Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nasypeme mandľové plátky a nanesieme cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Chlebíček necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie