Na prípravu cesta čokoládu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme maslo, mlieko a cukor. Rozpustenú zmes nalejeme do misy a vmiešame instantnú kávu, kakao, soľ a extrakt. Vmiešame postupne žĺtky a múku. Nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a vlašské orechy. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Z hrušky vykrojíme jaderníky a nakrájame ju na tenké plátky. Plátky hrušky poukladáme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč posypeme mandľovými plátkami a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie