Pudingy uvaríme s 1200 ml mlieka a 10 PL cukru. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.
Lístkové cesto vyberieme z chladničky, rozrolujeme a necháme aspoň 10 minút postáť pri izbovej teplote.
Rúru predhrejeme. Prvý plát cesta položíme na opačnú stranu plechu, poprepichujeme vidličkou, aby sme zabránili nafúknutiu a pečieme do mierneho zhnednutia.
Doba pečenia: asi 8 - 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 220 °C
Druhé cesto, ešte pred pečením, nakrájame na papieri na pečenie štvorce asi 6 x 6 cm a pečieme v rúre na opačnej strane plechu, ako prvé cesto. Po upečení necháme vychladnúť.
Doba pečenia: asi 8 - 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 220 °C
V mise, elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme maslo izbovej teploty (na nízkych otáčkach). Po lyžiciach do masla zašľahávame vychladnutý čokoládový puding dohladka.
V druhej mise elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vychladenú šľahačkovú smotanu a Smeta-fixy. Na záver pridáme práškový cukor a prešľaháme.
Na spodné cesto rovnomerne nanesieme čokoládový krém a uhladíme. Na čokoládový krém nanesieme a rozotrieme šľahačku. Rozložíme upečené štvorce cesta tak, aby nám pokryli celý koláč a necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, ktorý sypeme cez sitko.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie