Na prípravu krému zohrejeme smotanu. Odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť a odložíme až do druhého dňa do chladničky.
Na prípravu cesta rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu na varenie. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú so Zlatým klasom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.
Smotanu s čokoládou prelejeme do väčšej nádoby a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne rozdelíme nalámané sušienky. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.
Povrch torty ozdobíme sušienkami. Tortu odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie