Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
Spodnú časť korpusu potrieme džemom a zakryjeme vrchnou časťou.
Na náplň vymiešame smotanový syr s vanilkovým cukrom dohladka. Okolo torty upevníme očistený okraj formy. Náplň nanesieme na tortu.
Na prípravu ovocnej vrstvy uvaríme tortové želé s džúsom a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame čučoriedky a krátko povaríme. Odstavíme a necháme trošku ochladnúť. Ešte teplú zmes opatrne nalejeme na náplň a uhladíme. Tortu odložíme aspoň na 3 hodiny (najlepšie však do druhého dňa) do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie