Na prípravu torty zalejeme oriešky kešu vodou tak, aby boli ponorené, a necháme ich pri izbovej teplote do druhého dňa napučať.
Na prípravu korpusu zalejeme datle horúcou vodou a odstavíme na 15 minút. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Pridáme mandle a vanilkovú pastu a ponorným mixérom všetko rozmixujeme dohladka. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme.
Na prípravu náplne v mise rozpustíme kokosový olej. Pridáme šťavu, kôru, trstinový cukor, kokosové mlieko, sirup, čučoriedky a scedené oriešky kešu a ponorným mixérom všetko rozmixujeme dohladka. Nanesieme na korpus a uhladíme.
Tortu odložíme minimálne na 6 hodín do mrazničky.
Pred podávaním necháme tortu asi dva a pol hodiny v chladničke povoliť.
Povrch ozdobíme čučoriedkami a jedlými kvetmi.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty