Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, škrobom, soľou a oboma cukrami. Pridáme vajcia a maslo a ručne dôkladne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na hodinu do chladničky. Potom z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na asi 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčky a vložíme ich do formy. Koncom varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení do nich znovu vytvoríme vareškou priehlbinku, vyberieme ich z formy a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise zmiešame tvaroh so smotanou, čokoládou, kôrou a pastou. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a ihneď vmiešame do krému. Čučoriedky nakrájame na menšie kúsky a vmiešame ich do krému. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme ho do košíčkov.
Ozdobíme čučoriedkami a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškom Matcha tea.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie