Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko s maslom a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Čučoriedky očistíme. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricou a kardamónom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Vlejeme rozpustenú vlažnú polevu a pridávame čučoriedky. Krátko vyšľaháme dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou valčeka na obdĺžnik 30x50 cm. Na cesto nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou ranou dole. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Slimáky necháme vychladúť.
Na ozdobu rozpustíme polevu podľa návodu na obale a slimáky ľubovoľne polejeme. Povrch ozdobíme očistenými čučoriedkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie