V miske rozmixujeme čučoriedkový kompót spolu so šťavou a s citrónovou šťavou dohladka. Ovocnú zmes zmiešame s 1200 ml mlieka. Krém pripravíme zo Zlatýkch klasov podľa návodu na obale z mlieka s čučoriedkami a 12 PL cukru. Uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.
Lístkové cesto vyberieme z chladničky, rozrolujeme a necháme aspoň 10 minút postáť pri izbovej teplote.
Rúru predhrejeme. Prvý plát cesta položíme na opačnú stranu plechu, poprepichujeme vidličkou, aby sme zabránili nafúknutiu a pečieme do mierneho zhnednutia.
Doba pečenia: asi 8 - 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 220 °C
Druhé cesto, ešte pred pečením, nakrájame na papieri na pečenie štvorce asi 6 x 6 cm a pečieme v rúre na opačnej strane plechu, ako prvé cesto. Po upečení necháme vychladnúť.
Doba pečenia: asi 8 - 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 220 °C
V miske si elektrickým ručným šľahačom rozmiešame maslo izbovej teploty (na nízkych otáčkach). Potomo po lyžiciach zašľahávame vychladnutý čučoriedkový puding dohladka. Na záver, po kvapkách, pridávame gélovú farbu.
V druhej mise elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vychladenú šľahačkovú smotanu a Smeta-fixy. Na záver pridáme práškový cukor a prešľaháme.
Na spodné cesto rovnomerne rozotrieme čučoriedkový krém a uhladíme. Naň rozotrieme vyšľahanú šľahačku. Rozložíme upečené štvorce cesta tak, aby nám pokryli celý koláč a necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, ktorý sypeme cez sitko.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie