Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a kôrou do peny. Pridáme Zlatý klas a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi dohladka. Cesto rozdelíme do vymazaných a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme a každý potrieme citrónovým krémom.
Na prípravu krému v mise nad parou asi 3 minúty šľaháme bielky s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Odstavíme z pary a ešte asi 5 minút šľaháme. Potom zašľahávame po kúskoch maslo na strednom stupni dohladka. Krémom natrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme čučoriedky. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.
Vrch torty ozdobíme čučoriedkami, citrónovým krémom a lístkami medovky. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie