Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kypriacim práškom, soľou, cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Pridáme vajcia, olej, mlieko a cuketu a ručne vareškou vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame hrozienka a bôby. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Chlebíček necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a stiahneme papier na pečenie.
Na polevu vlejeme do menšieho kastrólika smotanu a pridáme cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť, znížime plameň a smotanu varíme do zhustnutia (asi 10 minút). Dochutíme soľou a chlebíček polejeme. Posypeme kakaovými bôbmi.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie