Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme žĺtok, maslo a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto nanesieme na dno a okraje a vidličkou na niekoľkých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Na prípravu náplne cuketu pozdĺžne nakrájame na prúžky. Kapustu nakrájame na kúsky s rozmermi 2 × 2 cm. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Hrášok necháme rozmraziť. V panvici rozohrejeme olej a plátky cukety krátko orestujeme. Cuketu vyberieme a necháme ochladnúť. Do panvice vložíme kapustu, cibuľku a hrášok a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
Na poliatie v miske zmiešame smotanu s bylinkami, vajcom, bielkom, soľou a čiernym korením. Na predpečený korpus nanesieme kapustu s cibuľkou a hráškom. Zalejeme bylinkovou zmesou a cuketové prúžky rozdelíme na koláč do špirálovitého tvaru. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.
Doba pečenia: asi 30 minút
Koláč podávame najlepšie ešte teplý.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá