Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky, maslo a mlieko. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Na prípravu kokosiek v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh, ku ktorému postupne pridávame cukor. Opatrne vmiešame kokos. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pomocou dvoch lyžičiek vytvoríme kôpky. Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Kokosky necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a kakaom do peny a postupne zašľahávame Zlatý klas elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém naplníme do vrecka a nastriekame ho po obvode koliesok. Do stredu nanesieme džem a priklopíme kokoskou. Odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a kolieska do nej namáčame až po kokosky. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie