Cesto pripravíme tak, že v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pri rovnakom výkone zašľaháme vajcia (po jednom). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko a zľahka ručne vymiešame dohladka. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme 2/3 cesta a uhladíme. Posypeme na malé kúsky nakrájanými karamelkami a prikryjeme zvyškom cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme. Povrch bábovky môžeme pocukrovať.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie