Na prípravu cesta vo väčšej mise zmiešame obe múky so soľou, cukrom, droždím a kváskom. Postupne pridávame vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto, ktoré dôkladne premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ešte raz prepracujeme a prenesieme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Povrch potrieme vodou, posypeme semienkami alebo rascou a pozdĺžne narežeme ostrým nožom. Chlieb necháme ešte hodinu kysnúť vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Potom znížime teplotu a pečieme asi 30 minút.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Chlieb vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá