Na prípravu dezertu v kastróliku zmiešame smotanu s mliekom, cukrom, žĺtkami, Gustinom a vanilkou. Za stáleho miešania metličkou povaríme asi minútu do zhustnutia. Nalejeme do pohárov a necháme v chladničke asi 4 hodiny vychladnúť.
Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky dlhé asi 6 – 8 cm. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, zasypeme cukrom, vanilkovou pastou a pokvapkáme vodou. Všetko dobre premiešame, aby bola rebarbora celá obalená v cukre. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 - 15 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Čas pečenia závisí od hrúbky rebarbory, mala by byť mäkká, ale nie úplne prevarená. Rebarboru necháme vychladnúť a potom podávame s dezertom.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty