Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, žĺtok, maslo, rum a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát vysoký asi 2 cm. Vykrajovačkami vykrojíme donuty (šišky). Prikryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja donuty (šišky) smažíme z oboch strán do zlatista. Po usmažení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Na ozdobenie pripravíme polevy s mliekom podľa návodu na obale. Donuty (šišky) namáčame do polevy a ihneď posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie