Na prípravu cesta v kastróliku za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom mixérom do peny. Vmiešame čokoládu s maslom a nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Na prípravu krému mixérom v mise vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. V inej mise mixérom vyšľaháme syr s pistáciovým krémom a stužovačom dohladka. Zľahka vmiešame šľahačku.
Z korpusu odstránime papier na pečenie a položíme ho na podnos. Okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň nanesieme na korpus tak, že necháme 1 cm voľný okraj. Náplň prikryjeme krémom a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme na tortu. Posypeme pistáciami a dozdobíme pistáciovým krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie