Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a cukru tuhý sneh. Pridáme žĺtky a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a opatrne zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho jedenkrát pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne uvaríme pudingové prášky s mliekom a cukrom každý zvlášť podľa návodu na obale, ale každý iba s 250 ml mlieka a 2 PL cukru. Pudingy odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. 190 g masla vyšľaháme so 150 g práškového cukru dohladka a postupne pridávame vychladnutý BB puding. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhý vychladnutý puding.
Spodnú časť korpusu potrieme džemom a potrieme polovicou jedného krému. Na krém navrstvíme polovicu druhého krému a uhladíme. Povrch a strany torty potrieme zvyšnými krémami a uložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch torty polejeme a necháme po stranách polevu stiecť. Dozdobíme striedaním keksíkov a ovocia.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie