Na prípravu pohárov polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom. Zvyšné jahody nakrájame na malé kúsky. Rozmixované aj nakrájané jahody vložíme do hrnca a pridáme tortové želé, cukor a privedieme do varu. Povaríme asi minútu. Poháre nakloníme, našikmo do polovice naplníme a necháme tuhnúť. Zvyšné jahody nalejeme na menší podnos vyložený papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
Náplň vyšľaháme so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a uhladíme.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a poháre ozdobíme.
Formičkou na vykrajovanie vykrojíme zo stuhnutého želé srdiečka a nimi a ružovým zdobením poháre dozdobíme.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty