Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme žĺtok, maslo a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na náplň v mise vyšľaháme z bielkov a soli mixérom tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom mixérom do peny. Potom vmiešame mak zmiešaný s kypriacim práškom a Zlatým klasom a mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 20 × 30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Cesto potrieme džemom. Potom nanesieme makovú náplň a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale a koláč polejeme.
Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie