Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, vodou, olejom a trstinovými cukrami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej dôkladne ručne zapracujeme kakao. Cestá poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cestá rozdelíme každé na 4 diely a z každého vytvoríme valček dlhý asi 30 cm. Vždy dva svetlé a dva tmavé valčeky spletieme do vrkoča a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pletence potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme zdobením podľa vlastnej fantázie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Pletence necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie