V mise dôkladne zmiešame všetky suroviny na granolu. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme, kým zmes skaramelizuje.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Granolu necháme vychladnúť.
Hrušky olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kúsky.
Čokoládový aj vanilkový puding uvaríme podľa návodu naobale ale iba so 400 ml mlieka a 2 PL cukru. Po odstavení do svetlého krému ešte zahorúca nalámeme bielu čokoládu a dôkladne rozmiešame. Za občasného miešania necháme oba pudingy mierne vychladnúť.
Do misiek striedavo vrstvíme domácu granolu, tmavý a svetlý krém a hrušky. Na záver ozdobíme zvyšnou granolou a hoblinami bielej čokolády, ktoré nastrúhame pomocou škrabky na zemiaky.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty