V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie