Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie. Pridáme kôru a šťavu z limetky. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Na prípravu džemu z lesného ovocia s čokoládou a čili pridáme do zmesi pred plnením do pohárov 100 g čokolády nalámanej na kúsky a 0,5 KL čili korenia. Dôkladne premiešame, odoberieme prípadnú penu a plníme do pohárov.
Na prípravu nátierky „curd“ z lesného ovocia do uvarenej ovocnej zmesi pridáme 100 ml smotany na šľahanie, 50 g masla a trochu mletej škorice. Dôkladne premiešame, odoberieme prípadnú penu a plníme do pohárov. Curd skladujeme v chladničke max. 1 mesiac.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie