Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vyformujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len so 400 ml mlieka a 70 g cukru. Pridáme žĺtka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dohladka, postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a zašľaháme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Pečivo pozdĺžne prekrojíme a nanesieme náplň. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie