Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Zmes odstavíme, pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, po jednom pridáme rozšľahané vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame Zlatý klas so 100 ml mlieka, cukrom a žĺtkami. 300 ml mlieka privedieme do varu. Polovicu horúceho mlieka prilejeme do zmesi so Zlatým klasom a rozmiešame dohladka. Zmes prelejeme do kastrólika k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý krém. Krém prelejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Krém krátko prešľaháme a postupne pridávame maslo a šľaháme dohladka. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s úzkou špičkou, v spodnej časti pečivo špičkou na dvoch miestach prepichneme a naplníme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie