Na prípravu cesta v kastróliku privedieme vodu s maslom do varu. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a soľou a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na vymastený plech tvoríme malé veterníčky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Veterníčky necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne rozpolíme granátové jablká a vydlabeme z nich zrniečka. Z polovice zrniečok vytlačíme šťavu a doplníme ju do 150 ml vodou. Kumkvaty nakrájame na malé kúsky. Do kastrólika nalejeme 75 ml šťavy a v 75 ml rozmiešame škrob, cukor a trstinový cukor. Do kastrólika vložíme kumkvaty a privedieme do varu. Potom prilejeme zmes a asi minútu povaríme. Odstavíme, vmiešame zrniečka a na kúsky nakrájané kivi a necháme vychladnúť.
Veterníčky pozdĺžne prekrojíme a na spodné diely rozdelíme náplň. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a nanesieme na náplň. Horným dielom zakryjeme a veterníčky pocukrujeme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie